De mediatoren en de Kinderraad

Binnen de Paulusschool heeft het programma van de Vreedzame school een belangrijke plek. We streven hiermee naar een klimaat in de klas en in school waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de leerling centraal staat. De actieve rol van de kinderen willen we hierbij stimuleren. Zo zetten we leerling-mediatoren in bij het oplossen van ruzies en conflicten op het speelplein. Vanuit groep 7 hebben zich 29 mediatoren opgegeven en die hebben een training in het oplossen van ruzies gekregen. Zij behaalden allemaal hun diploma en zijn nu echt mediator. Elke pauze heeft een tweetal de beurt en dragen ze hun mediatorhesje, zodat iedereen ze goed kan zien op het plein. We wensen ze heel veel succes en hopen dat ze niet veel hoeven te doen.

Ook zijn er 7 nieuwe kinderraadsleden gekozen en is de nieuwe Kinderraad dus actief. Elke maand vergaderen ze met de directeur over zaken die de groepen belangrijk vinden. Zij zullen zich in de loop van oktober voorstellen op de website van de school en daar komt ook het verslag van de vergaderingen.

Fijn dat de raad er is en iedereen succes!