Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

De gezonde school

De Paulusschool is gezond https://youtu.be/4rIzjhdMDYY
Lees meer

Welkom op de Paulusschool

Onze school wil een school zijn voor iedereen. Een school met ruimte , ideeën en aandacht voor het individuele kind.
Lees meer

Nieuws

september 2017
Wij zijn bezig met het thema "een nieuw schooljaar" en kermis.
 
oktober
op 4 oktober wordt de Kinderboekenweek geopend. Het thema is "griezelen". De kinderen mogen verkleed naar school komen en kiezen bij wie ze gaan luisteren naar een "griezelig" boek. 's Middags is er nog een boekenmarkt.
De afsluiting is donderdag 12 oktober tegelijk met het afscheidsfeest van meneer Charles.
 
Daarna gaan wij verder met het thema herfst.
 
november
O, wat is het spannend. Gaat het dit jaar Sint  lukken om op tijd in Nederland aan te komen. Het stormt nogal op zee en pakjes vallen van de boot.
Dit jaar volgen we met de kinderen in de klas de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal. Soms wordt er hulp gevraagd van de kinderen om Sint te helpen. Dat doen we natuurlijk graag!!
 
januari 2018

We zijn bezig met het thema winter. We hebben een indoor schaatsbaan gemaakt op het kleuterplein met een koek en zopie kraam, een stempelpost, een start en finishplek en een kluunplaats. De kinderen mogen daar een rondje "schaatsen” (oude, grote sokken zijn welkom).

Het boek "Kikker in de kou” staat centraal. Wil je weten hoe het verhaal gaat, klik dan op de link https://www.youtube.com/watch?v=ktRIcRzvDt0.

Tijdens het thema staan de volgende woorden centraal: sneeuw, winter, oever, ijs, kou, schaats, glijden, plezier, treurig, nieuwsgierig, bibberen, vreugde, kachel, wol, sneeuwvlok, sjaal, bedroefd, glad, koek en zopie, klunen, stempelpost, schaatsbaan, wereld, wakker en wit.