Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

De gezonde school

De Paulusschool is gezond https://youtu.be/4rIzjhdMDYY
Lees meer

Welkom op de Paulusschool

Onze school wil een school zijn voor iedereen. Een school met ruimte , ideeën en aandacht voor het individuele kind.
Lees meer

nieuws van groep 1-2C

05-04
Vandaag hebben we met de kinderen het kasteel in Hernen bezocht. Een echt kasteel met een grote poort, een gracht en een binnenplaats. We zijn in de ridderzaal geweest, op de muren  waar we tussen de kantelen door keken. Ook zagen we de poepdoos waar de ridder vroeger naar de wc ging. In het kasteel was ook een harnas en een gevangenis. Na een uur moesten we al weer terug naar school. Eigenlijk was dat veel te snel want er was nog zoveel te zien. Alle ouders die gereden hebben, heel erg bedankt. Volgende week donderdag is de instuif en de lentemarkt. Dan presenteren we ook alle dingen die we gemaakt en geleerd hebben over het kasteel, de ridder en de jonkvrouw. Bij de foto's staat een groepsfoto van ons bij het kasteel.
20-03
Vandaag was de officiële opening van het Noorderlicht brede thema "Ridders en kastelen". Met alle kinderen van de Paulusschool, de unit en de peuterspeelzaal waren we in de speelzaal. Daar stond een grote tijdmachine. Professor Weet Veel, had deze ontworpen. Met de tijdmachine konden er mensen uit het verleden naar het Nu worden gehaald. Zo kwamen er met wat hulp van de kinderen de echte ridder Roderick en jonkvrouw Louise vanuit de middeleeuwen bij ons in de speelzaal. Helaas was de machine nog niet perfect want ze leken helemaal niet op een ridder en jonkvrouw. Ze hadden oude en versleten kleren aan. Het harnas van ridder Roderick was weg net als de muts, juwelen en de prachtige jurk van jonkvrouw Louise. De komende weken gaan wem et alle kinderen ervoor zorgen dat ridder Roderick en jonkvrouw Louise hun juiste kleren, juwelen en andere spullen krijgen zodat ze over een 3 weken weer goed kunnen worden teruggeflitst naar de middeleeuwen. Met de kleuters gaan we de vlaggen van het kasteel van ridder Roderick maken.
Een kasteel hebben we ook in de groep. Samen met de kinderen is deze vorige week gebouwd en versierd. Vanaf vandaag mogen we er ook in spelen. Kastelen tekeningen hangen ook al op de gang en met de blokken bouwen we echte kastelen na. Deze week kijken we dus extra goed hoe kastelen eruit zien en hoe je ze bouwt. Volgende week gaan we wat meer werken over wat een ridder aan heeft en hoe een jonkvrouw eruit ziet. In de derde week gaan we werken over wat men vroeger op een kasteel voor eten kreeg. We hebben dus nog genoeg te doen.
Op 29 maart komt er een echte valkenier met roofvogels bij ons op school en op 5 april brengen we een bezoek aan het echte kasteel in Hernen. Hiervoor zoeken we nog ouders die willen zorgen voor vervoer.

Juf Kim rondt haar stage voor de meivakantie af. Op dit moment is ze nog op maandag en dinsdag in de groep. Op woensdag werkt juf Kim wel op school maar is ze vooral bezig buiten de groep.
 
 
17-02
Het thema vriendjes en emoties hebben we deze week afgerond. We weten nu van alles over bang, boos, verdrietig en blij. Volgende week krijgen de kinderen jun werkstukken ook mee die nog op school zijn.
Deze week zijn we ook al een beetje begonnen met de Carnaval. Even proefhossen in de groep en we hebben ook al een bolderkar die we gaan versieren als een echte carnavalswagen. We hebben er nu al zin in. Let wel even op want carnavalsvrijdag begint de school pas om 10.00 uur en zijn de groep 1 t/m 4 om 13.00 uur uit. We hopen op mooi weer zodat we met elkaar in een prachtige optocht het boerenbruidspaar kunnen ophalen. Iedereen is welkom om mee te lopen in de optocht.
In het kader van samenwerken en  leren van elkaar komen er af en toe ook kinderen uit de Unit bij ons in de groep een werkles mee werken. Ook gaan er wel eens kinderen uit onze groep werken in de Unit. Zo ontmoeten kinderen elkaar en leren we van elkaar.
06-02
Aanstaande vrijdag gaan de rapporten mee met de kinderen. Vanaf morgen hangen de intekenlijsten voor de oudergesprekken bij de klas. Kinderen met een broertje of zusje op school zijn al door ons ingedeeld en krijgen een brief mee met daarop de tijd van net oudergesprek. Mocht dit niet passen geef dat dan even door.
Deze week zijn we in de groep bezig met de emotie bang. Waar ben je bang voor of waar wordt je bang van. In de huishoek staat nu een poppenkast waarin kinderen het verhaal dat bij het thema hoort kunnen naspelen. We horen en zien er de mooiste voorstellingen.
 
 
17-01
Na de kerstvakantie is Hugo bij ons in de groep gestart. We vinden het fijn dat hij er is en heten Hugo van harte welkom in de groep.
Vorige week zijn we ook gestart met het nieuwe thema vriendjes en emoties. In de speelzaal was de opening met een schimmenspel over het prentenboek "wil je mijn vriendje zijn" van Eric Carle. We keken ernaar samen met de andere groepen 1-2, de unit en de peuters. Vorige week werkte we al over de emotie blij. In de hoek kun je je verkleden en in de spiegel kijken hoe blij er uit ziet.  Iedere emotie heeft ook een kleur, blij voor geel, rood voor boos, groen voor bang en blauw voor verdrietig. In de groep spreken we veel over de emoties en hoe het komt dat je je zo kan voelen. Alle kinderen hebben een stokje gekregen en leggen die in een bakje met daarop bang, boos, blij of verdrietig. Zo kunnen we met elkaar bijhouden hoe we ons voelen, waarom en hoeveel kinderen zich zo voelen. Zo werken we ook aan tellen, cijfers en nog veel meer.
Dit thema zal juf Kim in verband met haar stage, veel zelfstandig lesgeven in de groep. Dit kan betekenen dat meester Wytze soms niet in de groep aanwezig is. 
De komende weken gaan de kinderen ook twee CITO toetsen maken. De toets Taal voor Kleuters en de toets Rekenen voor Kleuters. 
We zijn dus al weer hard aan net werk met z'n allen.
 
 
16-12
Er is al weer een heleboel gebeurt in de afgelopen drukke weken. Het sinterklaasfeest was weer heel gezellig. In de fotogalerij staan verschillende foto's van het grote feest en ook op de algemene site staan foto's van het bezoek van Sinterklaas aan school op 5 december.
Momenteel staat de kerstboom al weer een week in de groep. Afgelopen woensdag hebben we met alle groepen 1-2, 3, 4 en de Unit samen geknutseld. De kinderen gingen naar verschillende groepen en andere kinderen kwamen naar ons.
In de klas hebben we een kersthoek waar we het kerstverhaal kunnen naspelen. Ook spelen de kinderen op de verteltafel het verhaal na met de playmobil. Volgende week is al weer de laatste schoolweek van 2016.
Donderdag vieren we 's avonds het kerstfeest op school. We gaan met alle kinderen naar een kerstspel kijken in de speelzaal en daarna is er het kerstdiner in de klas. In het donker naar school is altijd een beetje spannend maar met al die mooie lichtjes ook weer extra mooi. Na het kerstfeest start voor de kleuters al de kerstvakantie. Groep 1-2 heeft namelijk vrijdag 23-12 weer een dagje extra vrij.
 
 
28-11
Vorige week kwam pietje Chico en waarschijnlijk wellespiet bij ons in de groep om de schoenen te vullen. Ze hadden gespeeld met de cadeautjes en in onze Sinterklaashoek met de bakspullen gewerkt. We weten niet precies wat ze gemaakt hadden maar lekker zag het er niet uit. Voor piet Chico hebben we ook een filmpje gemaakt over hoe je een pakje in moet pakken. Zo kan hij het zelf goed leren.
Deze week zijn we zelf in de Sinthoek aan het oefenen met echte recepten en echte ingrediënten zoals meel, suiker, water en ei. Morgen gaan we zelfs met alle kinderen pepernoten bakken. Niet alleen, maar met hulp van kinderen uit groep 5 van juf Francis en meester Eric.
Vandaag waren er ook twee pieten in de klas. We kregen allemaal wat pepernoten en anders lekkers. Dat was natuurlijk weer smullen. En natuurlijk spelen we iedere dag ook in onze mooie stoomboot. In de fotogalerij zie je een paar mooie foto's.
 
14-11
Afgelopen vrijdag hadden we een prachtige Sint Maarten optocht en een heel gezellige wintermarkt. Het verhaal van Sint Maarten hebben we met de kinderen uit de groep nagespeeld. De foto's daarvan staan in de fotogalerij van Sint Maarten. En Sint Maarten was nog niet afgelopen of wie kwam dar met de stoomboot aan. Eindelijk, eindelijk is Sinterklaas weer in het land. Natuurlijk hebben we er lang op gewacht. Vandaag zijn we meteen begonnen met het bouwen van een stoomboot van kapla. Kijk maar eens bij de foto's hoe mooi Lucas en Thijs dat hebben gemaakt. Ook knutselen we onszelf als Piet of Sint.
Het kasteel van Sint Maarten wordt het paleis van Sinterklaas met een mooie keuken. Want op het Sinterklaasjournaal was het al. Er moeten taarten gebakken worden voor de Sint. Dus zijn er kookspullen (bijvoorbeeld een zeef, garders, mengkommen etc) die we mogen gebruiken in de hoek, het is van harte welkom.
 
02-11
De herfstvakantie is weer voorbij en we zijn maandag gestart met het nieuwe thema over Sint Maarten. We keken naar een toneelstukje over Sint maarten, samen met de andere kleuters en peuters. In de klas hebben we het kasteel van Sint Maarten waar we in kunnen spelen. Natuurlijk zijn we ook lampionnen aan het maken. Volgende week vrijdag 11 november kunnen we die gebruiken tijdens de Sint Maartenviering op het Noorderlicht.
Morgen is de instuif op school. Iedereen is van harte welkom tussen 17.00 en 18.00 uur om samen met de kinderen te kijken waar we mee werken, wat er in het portfolio zit en wat we allemaal gemaakt hebben.
 
Onze gymdag is veranderd. We gaan voortaan op donderdag gymmen. Op deze dag is er Alana (student van het CIOS) die ons helpt bij de gymlessen.
 
 
02-10
Onze themahoek willen we graag omtoveren tot een echte opa en oma hoek. Hiervoor zijn we op zoek naar spulletjes. Denk aan brillen, verkleedkleren (hoedjes, stropdassen, een omslagdoek, etc), een mooi opa of oma lampje. Maar ook een wandelstok, of rollator, snoeptrommeltje, tafelkleed, vloerkleed, keukenspulletjes etc.
Dus heb je thuis nog spulletjes waarmee we van onze hoek een echte opa en oma hoek kunnen maken, wij zijn er heel blij mee.
Aanstaande woensdag is de opening van de Kinderboekenweek in de speelzaal. Ook hier gaat het over opa's en oma's. Er wordt verteld dat meester Gerard en meester Charles een optreden gaan verzorgen. Deze dag mogen de kinderen ook verkleed als opa of oma op school komen. Wij zijn natuurlijk erg nieuwsgierig. Op het kleuterplein binnen komt ook een opa en oma hoek waar soms wordt voorgelezen of waar we een spelletje kunnen doen. Deze week gaan we verder met het werken in het opa en oma werkboekje. Wanneer we voldoende tijd hebben gaan we ook al beginnen met het kleuren van een mooie kleurplaat. De mooiste gaan we uitkiezen en die doet mee voor de gouden of zilveren penseel. Wie de winnaar wordt zullen we bij de afsluiting van de Kinderboekenweek op vrijdag 14 oktober horen.
 
 
 
27-09
Vandaag zijn we naar de voorstelling "Oma Josephina" geweest in de bibliotheek. Hert was een mooie en muzikale voorstelling en we hebben genoten met z'n allen. Alle moeders die gereden hebben, heel erg bedankt. Bij de foto's zie je een kleine indruk.
 
23-09
Vorige week hebben we nog nagenoten van de kermis. Op de gang bij onze klas konden we nog kermissjoelen en eendjes vangen. In de klas maakten we allemaal een draaimolen met ons gezin erin. ook leerden we weer een nieuw versje over de familie:

Dit is opa, klein en dik.
Dit is oma, die breit van rikketikketik.
Dit is vader groot en sterk.
Dit is moeder, die doet al het werk.
Dit is Jantje het kleine bijdehandje
En de hele familie past in je handje.

Volgende week is een week met verschillende activiteiten. Op maandag- en dinsdagavond zijn de oudergesprekken. Dinsdag gaan we 's middags naar de voorstelling "Mijn oma Josephina" in de bibliotheek. Een voorstelling die gaat over de tijd, oud en jong en nog veel meer. Woensdag is er de spelletjesochtend. We hopen natuurlijk op mooi weer. Wie nog zin heeft om mee te helpen kan zich opgeven bij de werkgroep. Er hangt nog een inschrijflijst op het prikbord. Alle hulp is welkom en het is altijd een hele gezellige ochtend voor ouders en kinderen. Vrijdag zijn de kinderen lekker een dagje vrij.
Juf Kim is deze hele week overdag naar de pabo. Zij is dus niet in de groep. Zij zal wel 's avonds bij de oudergesprekken aanwezig zijn.
 
16-09
Vandaag was het kermis op school. Om 12.30 ging de kermis open en mochten de kinderen uit de klas samen met een kind van groep 7 over de kermis. Wat een feest! Er was van alles te doen. Van vissen vangen tot prijsschieten, van een waarzegster tot spookhuis. Ook kon je lekkere popcorn krijgen en wat te drinken. Of zelfs een tattoo laten zetten of je laten schminken. En bij heel veel attracties mocht je een prijs uitzoeken. Rond 13.00 uur gingen we weer terug naar de groep en hebben we nog lekker buiten gespeeld. En om 14.00 uur gingen de kinderen moe maar voldaan met hun prijzen naar huis. Tijd voor de grote kermis in het dorp. Maandag zijn de kinderen lekker vrij dus kunnen ze zelfs nog een dagje extra goed naar de kermis. Op onze site staan ook wat foto's van vandaag om een indruk te krijgen van het feestje.
 
12-09
Vorige week maandag werd het nieuwe thema familie geopend in de speelzaal. Alle kleuters, de unit en de peuters waren er. Juf Kim las een mooi verhaal voor van Jip en Janneke en we zongen een lied over de familie. het lied heet ik ben ik. Wil je weten hoe het liedje gaat klik dan op de link:
https://www.youtube.com/watch?v=oYYhzJL6Td4  
In de klas luisterden we ook naar het prentenboek over Anna en haar familie. We leren nu woorden zoals opa, oma, oom, tante, neefjes, nichtjes. Maar ook wat het verschil is tussen je familie en het gezin. We hebben al stambomen getekend en schilderen gemaakt van onszelf of iemand uit de familie.
Deze week gaan we wat meer werken over de kermis. We gaan botsauto's knutselen, er komen kinderen van groep 5 ons helpen met knikkerachtbanen en we hebben een familiesjoelbak op de gang. Aanstaande vrijdagmiddag is de kermisviering in de school. Dat wordt vast weer heel gezellig.
 
30-08-2016
Wat fijn om iedereen te zien na de vakantie. We zijn lekker rustig met elkaar gestart. Alle kinderen zijn er en we hebben natuurlijk verteld over de vakantie. Hierover maken we deze week ook een tekening.
Er is veel nieuws te zien en te doen in de groep. Iedere dag werken we twee keer met het kiesbord en kiezen de kinderen activiteiten en hoeken waarmee ze willen spelen.
 
Wat nieuw is voor ons is dat we nu ook lunchen op school.
Op de gang staan groene bakken daarin mag het fruit voor de ochtend. De lunch en het drinken mag in bewaren we in de rugzak aan de kapstok.
Wilt u op de bakjes en bekers de naam van de kinderen zetten zodat we weten van wie wat is. Voor de lunch mogen de kinderen brood, fruit en wat te drinken meenemen (bijvoorbeeld water/ thee of melk).
De lunch eten we aan tafel. Wij letten er zoveel mogelijk op dat de kinderen  het brood opeten dat ze hebben meegekregen.
 
Deze week werken we een beetje over de vakantie. Volgende week maandag starten we met het nieuwe thema familie. We openen het thema met alle kleuters en peuters in de speelzaal.
We hebben er nu al zin in.