Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

De gezonde school

De Paulusschool is gezond https://youtu.be/4rIzjhdMDYY
Lees meer

Welkom op de Paulusschool

Onze school wil een school zijn voor iedereen. Een school met ruimte , ideeën en aandacht voor het individuele kind.
Lees meer

nieuws van groep 1-2C

09-01-2018
 
De kerstvakantie is voorbij en deze week starten we met het nieuwe thema winter. Omdat het buiten maar niet voldoende wil winteren, hebben we bedacht dat we maar een beetje winter in huis halen. We gaan een indoor schaatsbaan maken op het kleuterplein. Er komt een koek en zopie kraam, een stempelpost, een start en finishplek en een kluunplaats. Als er nog iemand oude wollen sokken heeft zijn die welkom. Ook oude bekers ( die je niet meer nodig hebt) voor de chocomelk zijn welkom.

In de groep zelf willen van de themahoek een winterhoek maken. Met de kinderen hebben we nagedacht over wat hiervoor nodig is. We zijn op zoek naar oude ski’s, skischoenen, schaatsen, mutsen, wanten, sjaals, winterjassen, warme truien, wanten, sneeuwlaarzen, een slee, skeelers, twee oude witte overhemden voor een sneeuwpoppenpak, een sneeuwschuiver.

Tijdens het thema staan de volgende woorden centraal: sneeuw, winter, oever, ijs, kou, schaats, glijden, plezier, treurig, nieuwsgierig, bibberen, vreugde, kachel, wol, sneeuwvlok, sjaal, bedroefd, glad, koek en zopie, klunen, stempelpost, schaatsbaan, wereld, wakker en wit.

Vandaag hebben we het boek "Kikker in de kou” voorgelezen. Wil je weten hoe het verhaal gaat klik dan op de link https://www.youtube.com/watch?v=ktRIcRzvDt0. In de zandbak buiten bouwden we een grote skiberg en een schaatsbaan met een brug waar je onderdoor kon. In de vriezer van school hebben we een bakje met water gezet om te kijken of dat bevriest. Morgen gaan we kijken of er ijs is gekomen.

 
15-12
Wat was het leuk met Sinterklaas. We hebben heerlijk gespeeld, en prachtige cadeautjes gekregen. Toen Sinterklaas op school was hebben wen een mooi Sinterklaasdans voor hem gedaan.
En nu staat de kerstboom al weer een week in de groep. Het kasteel van Sint is verdwenen en we hebben een heuse kerststal gekregen. Hier kan het kindje Jezus verzorgt worden door Jozef en Maria. De herders kunnen op bezoek maar ook de kerstman. Gisteren gingen we in alle groepen knutselen en hebben we prachtige kerstknutsels gemaakt. Kransen, kerstbomen, kerstballen en zelfs kerstkoekjes. Deze koekjes verkopen we vanavond tijdens de wintermarkt. Het geld dat we verdienen gaat naar het goede doel. Een school in India.
Volgende week is al weer de laatste schoolweek van 2017. Donderdagavond is het kerstfeest op school. We gaan dan kijken naar een optreden met alle kinderen in de speelzaal. Daarna hebben we ons kerstdiner in de klas. Ik hoorde al dat verschillende kinderen hun mooie kerskleren aandoen. We hebben er nu al zin in.
 
23-11
Hij komt hij komt.... Zaterdag kwam Sinterklaas aan in Dokkum. Juf Corry had al aangespoelde pakjes gevonden en die hebben we opgestuurd naar het grote Pietenhuis. Van de Sint mochten we één schoen zetten en daarin kregen we een brief en het grote boek van Sinterklaas. Maar die was leeg. Nu maken we met alle kinderen mooie tekeningen voor in dit boek.
Afgelopen maandag waren er ook al Pieten op school geweest. Ze hebben onze klas prachtig versierd. De huishoek is omgetoverd tot het paleis van Sinterklaas. Hierin spelen de kinderen voor sint en piet. Ook het kleuterpleintje is een kamer van Sint geworden. Daar kun je verschillende kleren passen.
We rijmen, lezen, knutselen, rekenen en spelen veel vanuit het thema Sint. De woorden die we extra oefenen zijn: Schoorsteen, pepernoten, piet, zak, schoen, pakje , letter, stoomboot, intocht, paard, boek, staf, mantel, mijter, baard, tabberd, stola, handschoen, ring en natuurlijk sinterklaas.
 
 
03-11
Gisteren tijdens de instuif waren er veel kinderen uit onze groep. Ze kwamen samen met papa, mama, opa, oma tante of oom om te laten zien wat ze gemaakt hadden en wat je allemaal kunt doen. 
 
Volgende week dinsdag hebben we ontbijt op school. De burgermeester komt en we leren dat het belangrijk is om goed en gezond te ontbijten. Dan kun je de schooldag goed beginnen. Tijdens het ontbijt lezen we ook voor. Want dat doen we iedere ochtend. De kinderen lezen in hun eigen boek of we lezen een mooi prentenboek voor. Op vrijdag 10 november is de Sint Maarten optocht van de wijk. We gaan met alle kinderen een mooie herfstlampion maken zodat hun lampionlichtje kan branden tijdens de optocht. 
 
30-10-2017
De herfst is gekomen. Vandaag kregen we een prachtig herfstschilderij, gemaakt door Dewi en Anouk. Het hangt in de gang. In de groep zelf hebben we geluisterd naar het boek "De Spin die het te druk had".
Via de link kun je ook thuis naar het boek luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=foaF3rTbQr0 
De spin is veel te druk met het weven van zijn web. Zelf zijn we ook aan het weven. Op onze stoel maar we knutselen ook spinnenwebben. Of we maken een mooi herfstbos met stroken en vingerverf.
Wil je het allemaal zelf zien kom dan aanstaande donderdag naar de Instuif van 17.00 tot 18.00 uur.
Tijdens dit thema oefenen we extra met de volgende woorden:

eerste, tweede, derde vierde etc t/m tiende.

Mengen/ oranje/geel/rood/groen/bruin/

Herfst/seizoen/maandag/dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdag/ zaterdag/zondag/ weekend

Kastanje/ eikel/ paddenstoel/ bladeren/ wind/ regen/ storm/ dwarrelen/

Bang/ boos/ blij/ verdrietig/ eng/ spinnen/ web/ rag/ bibberen/ ….

Oefenen met enkelvoud en meervoud en met tegenwoordige tijd en verleden tijd bij werkwoorden

 
04-10-2017
Vanochtend was het meteen al griezelen. De kinderen waren verkleed als spook, heks, monster. of iets anders engs. Wat zagen ze er prachtige uit. Bo had speciaal voor dierendag haar dierenjurk aangedaan. Dat was ook mooi.
Om 8.45 uur gingen we met de hele groep naar de bibliotheek. Daar luisterden we naar een monsterverhaal. Er waren slaapmonsters, stinkmonsters, monsters met scherpe tanden en nog een hoop anderen. Maar niemand was bang. We durfden gewoon naar het verhaal te luisteren en te kijken. Omdat we zo dapper waren kregen alle kinderen van de bibliotheekmevrouw een "durfdiploma". Het griezelhuis dat nu ook in de bibliotheek is gaat vanmiddag open dus dat is nog leuk om samen naar toe te gaan.
Op school spelen we lekker in onze eigen griezelhoek en knutselen we spoken en vleermuizen. 's Middags gingen we ook nog kijken op de boekenmarkt van juf Thea. Al met al een goed begin van het nieuwe thema griezelen en de Kinderboekenweek.
 
 
De eerste weken zitten er alweer op. Wat gezellig dat Lux, Liz, Milan, Jaimy, Lisa en Jill nu ook bij ons in de groep zitten. We zijn gestart met het thema "een nieuw schooljaar". We hebben al van alles gedaan. Van lekker spelen tot gymmen en van het kijken naar een voorstelling met alle kleuters en peuters tot mooie tekeningen maken. Afgelopen vrijdag was er kermis op school en ook daar hebben we volop van genoten.
Binnenkort sluiten we het huidige thema af en starten we met het nieuwe thema "Griezelen en herfst".