Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

De gezonde school

De Paulusschool is gezond https://youtu.be/4rIzjhdMDYY
Lees meer

Welkom op de Paulusschool

Onze school wil een school zijn voor iedereen. Een school met ruimte , idee├źn en aandacht voor het individuele kind.
Lees meer

Nieuws uit groep 7-8

Nieuwe berichten (update 26-1-2018)
 

De advies- en rapportgesprekken vinden plaats op maandag 5 feb en dinsdag 6 feb vanaf 14.15 uur tot 19.00 uur. De broeder- en zusterdag is maandag en deze worden voor u ingepland. Dinsdag is vrije inschrijving.  Inschrijven kan vanaf dinsdag 30 januari.

De melding in de Paulusschool Info dat de groepen 8 pas na de carnavalsvakantie de gesprekken gaan voeren is dus niet correct.

 

Rapporten gaan donderdag 1 februari mee naar huis.

 

Oude berichten
Op maandag 29 januari staat de toets van aardrijkskunde thema 2 gepland. De kinderen hebben de samenvatting mee naar huis gekregen.

De kinderen van groep 8 hebben zich in kunnen schrijven voor een rol tijdens de Boerenbruiloft. Ze krijgen binnenkort te horen of welke rol ze gaan krijgen tijdens de Borenbruiloft.

De Citotoetsen M7 en M8 worden van maandag 15 t/m vrijdag 26 januari afgenomen.
Tijdens deze weken is het belangrijk dat de kinderen op school zijn om de toetsen te kunnen maken.

Donderdag 25 januari worden de technisch leestoetsen AVI en DMT bij de kinderen afgenomen.

Dinsdag 16 januari krijgen de kinderen een turnclinic op de Suikerberg. Dit is tijdens de tijd van de gymles. We gaan daar lopend naar toe.
 
Donderdag 21 december zijn de kinderen om 12.00 uur uit. Om 17.00 uur is de Kerstviering. Wij vieren de Kerstviering samen met de groep 8 van meneer Iwan
 
Donderdagochtend 14 december zijn de kerstworkshops. Dit keer is er 1 lange ronde (10.30-12.00 uur). De kinderen van groep 3 t/m 7 zijn in een groep aan het werk met een creatieve opdracht. De kinderen van groep 8 helpen bij verschillende workshops.
 
Op vrijdag 15 december is de Wintermarkt van 17.30 - 19.00 uur. De kinderen van groep 7 verkopen producten voor een goed doel en de kinderen van groep 8 verkopen producten om hun kampbijdrage bij elkaar te verdienen. De kinderen mogen vanaf 17.00 uur hun kraampje gaan inrichten.

De komende 3 weken gaan we werken aan blok 2 van rekenen. In dit blok gaan de kinderen van groep 8 veel aan het werk met breuken, procenten en kommagetallen. Op de pagina 'thuis oefenen staat hierover een oefenblad. Het zou fijn zijn wanneer de kinderen dit blad regelmatig bekijken, zodat ze het tijdens de rekenlessen kunnen toepassen.

De lootjes voor de surprise zijn op dinsdag 21 november getrokken. Hier een link naar een grappig filmpje over het maken van surprises: https://www.youtube.com/watch?v=bjLlvPjfizw

Donderdag 7 december: Meeloopochtend (9.00 uur tot 11.00 uur) op het Maaswaalcollege Oosterweg voor onze groep leerlingen. Op vrijdag 1 december krijgen de kinderen het lesrooster voor die dag en de nadere informatie op papier mee naar huis. 

A.s. dinsdag 10 oktober komen twee leerlingen van SSGN een presentatie geven over hun school. Dit is voor de kinderen van onze groep een mooie gelegenheid om meer informatie over deze school te krijgen en om vragen te stellen. Op deze manier hopen wij dat ze later een goede keus kunnen maken naar welke middelbare school ze willen gaan.
 
De kinderen van groep 8 hebben woensdag 4 oktober een vragenlijst mee naar huis gekregen. Het is de bedoeling dat deze vragenlijst thuis ingevuld wordt. Dit formulier wordt dan tijdens het oudergesprek besproken.
 
Vanaf maandag 2 oktober hangen bij onze klas de inschrijflijsten voor de oudergesprekken van groep 8.
De oudergesprekken vinden plaats op maandag 9 en dinsdag 10 oktober. De tijden van de oudergesprekken zijn van 15.00 - 18.00 uur. Wanneer er een probleem is met inschrijven horen wij het graag van u. We gaan dan samen op zoek naar een goede oplossing.
 
De eerste oudergesprekken in de groepen 8 vinden, zoals vermeld op de informatieavond,  plaats op maandag  9 oktober en dinsdag 10 oktober a.s.
Info over inschrijving en tijden volgt binnenkort.

Omdat er veel specifieke informatie voor de ouders van groep 8 is, hebben we de avond voor onze groep in twee delen gesplitst.
Van 20.15 tot 20.45 uur : ouders van groep 7
Van 20.45 tot 21.15 uur : ouders van groep 8
Natuurlijk mogen de ouders van groep 7 ook het deel van groep 8 bijwonen.
Zouden er aanstaande dinsdag 29 augustus 4 ouders willen luizenkammen? Graag een mail naar: tim.verharen@kansenkleur.nl. Alvast bedankt!   

 

De kinderen moeten aanstaande maandag 28 augustus een vulpen en etui mee naar school nemen.