Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

Nieuws uit groep 7-8

Nieuwe berichten (update 26-5-2018)
Op maandag 11 juni van 12.30 - 13.30 uur gaan de kinderen van groep 7 bowlen. Dit doen zij van het verdiende geld door de verkoop van de Prinsenloten. De kinderen van groep 8 blijven op school en krijgen les van meneer Iwan.

Fijne vakantie allemaal!
 
De kinderen van groep 8 hebben de eerste brief over kamp mee naar huis gekregen. Na de vakantie krijgen ze een kampboekje waar meer informatie in staat over het kamp.
 
Oude berichten
In de week van de Cito Eindtoets gaan de kinderen van groep 7 op een andere werkplek werken. 
Op dinsdag 17 april werken de kinderen onder begeleiding van meneer Gerard samen met de kinderen van groep 7. Woensdag worden de kinderen verdeeld over de groepen 3-4-4/5-5-6 en 7. Donderdag werken de kinderen onder begeleiding van juf Suzanne in het 'werklokaal'. De kinderen werken deze week aan de weektaak. 's middags wanneer groep 8 klaar is met het maken van de Cito werken de kinderen van groep 7 weer in de klas. 
 
De kinderen van groep 8 moeten vrijdag 6 april de fiets mee naar school nemen.

Vrijdag 6 april gaan de kinderen van groep 8 naar de techniekwedstrijd. Helaas mogen de kinderen van groep 7 niet mee. Zij zijn volgend schooljaar aan de beurt. De kinderen van groep 7 die aan de techniekopdracht hebben gewerkt mogen wel mee naar de techniekwedstrijd. De kinderen van groep 7 gaan bij de andere groep 7 werken wanneer groep 8 naar de techniekwedstrijd is.

Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag gaan we een proeftoets Cito maken met de kinderen. Op deze manier willen we de kinderen laten ervaren hoe het is om een Eindtoets te maken. Op deze manier hopen we een beetje spanning weg te nemen bij de kinderen. De kinderen van de beide groepen 7 doen ook mee met deze proeftoets.
Morgen is meneer Wytze 's morgens in onze klas. Meneer Tim heeft dan een overleg.

De kinderen van groep 8 mogen morgen vanaf 16.30 uur hun kraampje voor de Lentemarkt opbouwen. 
De tafels zetten we voordat de kinderen naar huis gaan al op de plaats.

De kinderen van groep 8 hebben het beknopte onderwijskundig rapport (OWKR) mee naar huis gekregen. Deze moet goed gecontroleerd worden en aangevuld worden (vooral bij het kopje medicatie en ondersteuning voortgezet onderwijs). Graag voor a.s. dinsdag weer inleveren in een gesloten envelop met naam. Dan kunnen wij de het digitale dossier klaarzetten voor het voortgezet onderwijs.

De kinderen van groep 8 hebben de folder van de Cito Eindtoets mee naar huis gekregen. De Cito Eindtoets is op dinsdag 17 april, woensdag 18 april en donderdag 19 april. 

De kinderen van groep 8 hebben de brief van de ouderbijdrage voor het schoolkamp Ameland mee naar huis gekregen.

De kinderen van groep 7 hebben de tijd van het oudergesprek in hun agenda geschreven. De oudergesprekken zijn op dinsdag 6 maart tussen 14.30 en 18.00 uur.


De advies- en rapportgesprekken vinden plaats op maandag 5 feb en dinsdag 6 feb vanaf 14.15 uur tot 19.00 uur. De broeder- en zusterdag is maandag en deze worden voor u ingepland. Dinsdag is vrije inschrijving.  Inschrijven kan vanaf dinsdag 30 januari.


De melding in de Paulusschool Info dat de groepen 8 pas na de carnavalsvakantie de gesprekken gaan voeren is dus niet correct.

 

Rapporten gaan donderdag 1 februari mee naar huis.

 
Op maandag 29 januari staat de toets van aardrijkskunde thema 2 gepland. De kinderen hebben de samenvatting mee naar huis gekregen.

De kinderen van groep 8 hebben zich in kunnen schrijven voor een rol tijdens de Boerenbruiloft. Ze krijgen binnenkort te horen of welke rol ze gaan krijgen tijdens de Borenbruiloft.

De Citotoetsen M7 en M8 worden van maandag 15 t/m vrijdag 26 januari afgenomen.
Tijdens deze weken is het belangrijk dat de kinderen op school zijn om de toetsen te kunnen maken.

Donderdag 25 januari worden de technisch leestoetsen AVI en DMT bij de kinderen afgenomen.

Dinsdag 16 januari krijgen de kinderen een turnclinic op de Suikerberg. Dit is tijdens de tijd van de gymles. We gaan daar lopend naar toe.
 
Donderdag 21 december zijn de kinderen om 12.00 uur uit. Om 17.00 uur is de Kerstviering. Wij vieren de Kerstviering samen met de groep 8 van meneer Iwan
 
Donderdagochtend 14 december zijn de kerstworkshops. Dit keer is er 1 lange ronde (10.30-12.00 uur). De kinderen van groep 3 t/m 7 zijn in een groep aan het werk met een creatieve opdracht. De kinderen van groep 8 helpen bij verschillende workshops.
 
Op vrijdag 15 december is de Wintermarkt van 17.30 - 19.00 uur. De kinderen van groep 7 verkopen producten voor een goed doel en de kinderen van groep 8 verkopen producten om hun kampbijdrage bij elkaar te verdienen. De kinderen mogen vanaf 17.00 uur hun kraampje gaan inrichten.

De komende 3 weken gaan we werken aan blok 2 van rekenen. In dit blok gaan de kinderen van groep 8 veel aan het werk met breuken, procenten en kommagetallen. Op de pagina 'thuis oefenen staat hierover een oefenblad. Het zou fijn zijn wanneer de kinderen dit blad regelmatig bekijken, zodat ze het tijdens de rekenlessen kunnen toepassen.

De lootjes voor de surprise zijn op dinsdag 21 november getrokken. Hier een link naar een grappig filmpje over het maken van surprises: https://www.youtube.com/watch?v=bjLlvPjfizw

Donderdag 7 december: Meeloopochtend (9.00 uur tot 11.00 uur) op het Maaswaalcollege Oosterweg voor onze groep leerlingen. Op vrijdag 1 december krijgen de kinderen het lesrooster voor die dag en de nadere informatie op papier mee naar huis. 

A.s. dinsdag 10 oktober komen twee leerlingen van SSGN een presentatie geven over hun school. Dit is voor de kinderen van onze groep een mooie gelegenheid om meer informatie over deze school te krijgen en om vragen te stellen. Op deze manier hopen wij dat ze later een goede keus kunnen maken naar welke middelbare school ze willen gaan.
 
De kinderen van groep 8 hebben woensdag 4 oktober een vragenlijst mee naar huis gekregen. Het is de bedoeling dat deze vragenlijst thuis ingevuld wordt. Dit formulier wordt dan tijdens het oudergesprek besproken.
 
Vanaf maandag 2 oktober hangen bij onze klas de inschrijflijsten voor de oudergesprekken van groep 8.
De oudergesprekken vinden plaats op maandag 9 en dinsdag 10 oktober. De tijden van de oudergesprekken zijn van 15.00 - 18.00 uur. Wanneer er een probleem is met inschrijven horen wij het graag van u. We gaan dan samen op zoek naar een goede oplossing.
 
De eerste oudergesprekken in de groepen 8 vinden, zoals vermeld op de informatieavond,  plaats op maandag  9 oktober en dinsdag 10 oktober a.s.
Info over inschrijving en tijden volgt binnenkort.

Omdat er veel specifieke informatie voor de ouders van groep 8 is, hebben we de avond voor onze groep in twee delen gesplitst.
Van 20.15 tot 20.45 uur : ouders van groep 7
Van 20.45 tot 21.15 uur : ouders van groep 8
Natuurlijk mogen de ouders van groep 7 ook het deel van groep 8 bijwonen.
Zouden er aanstaande dinsdag 29 augustus 4 ouders willen luizenkammen? Graag een mail naar: tim.verharen@kansenkleur.nl. Alvast bedankt!   

 

De kinderen moeten aanstaande maandag 28 augustus een vulpen en etui mee naar school nemen.