Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

Thuis oefenen


Veel kinderen vinden het fijn om thuis nog eens te oefenen. Of misschien willen ze even laten zien wat we allemaal geleerd hebben op school. 

Een site met diverse oefen-onderdelen van diverse vakgebieden:
https://www.taal-oefenen.nl/start
 
Spelling
De spellingsafspraken die gebruikt worden bij het blok waaraan we momenteel werken zijn terug te vinden op deze site in het hoofdstuk "Agenda" en worden door de kinderen genoteerd in hun agenda.

Ook  op onderstaande website kun je oefenen voor spelling.
 
 

 
Rekenen
Onderaan deze pagina staat een oefenblad over breuken, procenten en kommagetallen. Het is de bedoeling dat de kinderen dit blad goed gaan oefenen. Ze moeten het kunnen toepassen tijdens de verschillende toetsen van rekenen. In het begin van het schooljaar krijgen de kinderen met regelmaat een overhoring over breuken, procenten en kommagetallen.
 
Op onderstaande website kun je verschillende rekenonderdelen oefenen. Ook staan er filmpjes op met uitleg over een rekenonderdeel en zijn er werkbladen te vinden.

http://www.sommenfabriek.nl/

www.sommenprinter.nl

www.tafelsoefenen.nl

Taal
Tijdens de lessen taal hebben de kinderen les gekregen over bijwoorden, woordsoorten en zinsdelen. Dit vinden de kinderen erg lastig. Het zou fijn zijn wanneer dit thuis geoefend kan worden. 
Dat kan o.a. via onderstaande sites waar werkbladen op maat te vinden zijn.
Op deze websites staan taaloefeningen: 
http://www.juf-milou.nl/
http://www.jufmelis.nl/
http://www.kids4cito.nl/  (ook voor rekenen) 
http://oefensite.rendierhof.nl/online/woordenschat/
 
Wereldoriƫntatie
Op onderstaande website kan er geoefend worden voor de topografie. 
www.topomania.net

Begrijpend lezen
Nieuwsbegrip
Iedere week werken de kinderen aan begrijpend lezen. Hiervoor gebruiken wij de methode Nieuwsbegrip. De teksten en opdrachten die de kinderen maken tijdens de les gaan over een nieuwsonderwerp van de afgelopen week. Op deze manier blijven de teksten en de opdrachten interessant en leuk voor de kinderen om te lezen en te maken.
 
NieuwsbegripXL
Naast het lezen van een tekst en het maken van de opdrachten werken de kinderen ook een keer in de week aan opdrachten op de website van NieuwsbegripXL. Deze opdrachten gaan over het zelfde onderwerp als de tekst en de opdrachten die de kinderen al eerder gemaakt hebben. De kinderen werken hier zelfstandig aan.
 
Thuis oefenen
Om de kinderen zelf meer te laten oefenen heb ik de weblink van NieuwsbegripXL hieronder geplaatst.
De kinderen mogen alleen de opdrachten maken van onderwerpen die ze uit het archief kiezen! 
Het onderwerp van de week wordt op school gemaakt door de kinderen.
De kinderen hebben op school een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord gekregen zodat ze kunnen inloggen op de website. 
Op school kunnen de vorderingen van uw kind worden bijgehouden.
http://school.nieuwsbegrip.nl/