Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

Nieuws uit groep 8a

Nieuwe berichten (update 24-6-2017)
 
De aankomende twee weken krijgen wij een meisje uit Spanje op bezoek in onze klas. Het meisje heet Alba en is 13 jaar. Alba heeft een Nederlandse vader en een Spaanse moeder. Vorig jaar in groep 7 heeft Alba ook twee weken meegedraaid met onze groep. Dit is haar goed bevallen en ze wilde dolgraag nog een keer in onze groep op bezoek komen. De kinderen in de groep vinden het erg leuk dat ze weer langskomt.
 
Donderdag 6 juli zijn de kinderen van groep 8 om 12.00 uur uit vanwege de kennismaking met de nieuwe groep 8.
 
Oude berichten
 
T.b.v. de kampweek zijn er per kind twee sleutelringen met Paulusschool-etiket meegegeven om aan de tassen/koffers te bevestigen.  Deze ringetjes hebben we graag retour. Met of zonder etiket
 
 
Wij hebben van de kinderen begrepen dat er a.s. woensdag 7 juni om 14.00 uur een kennismaking is op het Maaswaal College Wijchen. Helaas is dat door het MWC tijdens de schooltijd van de basisscholen gepland. Wanneer uw kind hier naar toe moet gaan en eerder van school weg moet (bijvoorbeeld 13.30 uur), dan ontvangen wij graag een mail (groep8a@paulus-school.nl) van u zodat wij op de hoogte hiervan zijn. Alvast bedankt! 
 
Op dinsdag 13 juni gaan wij op bezoek bij Scania om daar een cursus te krijgen over de dodehoek bij vrachtwagens. De kinderen moeten deze dag met de fiets naar school komen. De cursus is van 10 uur tot 11.30 uur. Ik ben nog op zoek naar 1 ouder die mee wil gaan. Ik hoor graag van jullie via de mail: groep8a@paulus-school.nl
 
Maandag 15 mei t/m vrijdag 19 mei schoolverlaterskamp. Maandag 15 mei om 10.00 uur op school zijn.

Op vrijdag 19 mei komt de evt. aangepaste aankomsttijd op de pagina van groep 8b te staan, kopje Agenda.

Op dinsdag 9 mei is de Schoolsport Olympiade. De kinderen moeten deze dag met hun fiets om 8.00 uur op school zijn. We vertrekken dan op de fiets richting de atletiekvelden en sportclub AWC. De afsluiting van de schoolsport Olympiade is om 15.00 uur. De kinderen zullen ongeveer om 16.00 uur weer op school terug zijn.
 
De kinderen hebben een rood T-shirt nodig voor de Schoolsport Olympiade. Wij zijn namelijk het land
 
 
Denemarken. Het T-shirt moeten de kinderen zo snel mogelijk mee naar school nemen. Op school maken we d.m.v. witte tape de vlag van Denemarken op het shirt.
 
De kinderen hebben op donderdag 20 april een kampboekje mee naar huis gekregen. In het kampboekje staan belangrijke zaken over ons schoolkamp op Ameland. Op de website is een pagina gemaakt over het schoolkamp. Op deze pagina komen tijdens de kampweek verslagen en foto's te staan. Ook kun je via de pagina het kampboekje bekijken.
 
De Cito Eindtoets is afgerond. De kinderen hebben de afgelopen dagen met goede inzet aan de toetsen gewerkt. De kinderen vonden de toets goed te maken. We wachten nu met veel vertrouwen de uitslag af. Deze verwachten wij over ongeveer 4 weken te krijgen.
  
Denkt u a.u.b. nog aan het voldoen van de kampbijdrage, indien dat nog niet geregeld is. Alvast bedankt.
 
Van dinsdag 18 mei tot en met donderdag 20 mei maken de kinderen de Cito Eindtoets. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen uitgerust, op tijd en fit op school verschijnen. Op deze dagen geen afspraken met tandarts, orthodontist, enz. maken) Alvast bedankt!
 
De kinderen hebben vandaag een envelop met hun opbrengst van de Lentemarkt gekregen en mee naar huis genomen.
 
Op donderdag 20 april krijgen de kinderen een kampboekje mee naar huis met informatie over het kamp (meeneemlijst, tijden, programma, enz.)
 

Aanstaande vrijdag komt er een invaller in de groep. Ik ben deze dag helaas afwezig.

Denkt u a.u.b. nog aan het voldoen van de kampbijdrage, indien dat nog niet geregeld is. Alvast bedankt.

De kinderen zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de Cito Eindtoets. De toets wordt van dinsdag 18 april t/m donderdag 20 april afgenomen. Het is erg belangrijk dat de kinderen deze dagen op school aanwezig zijn.

Donderdag 13 april is de Lentemarkt van 17.00 uur tot 19.00 uur.  

Vrijdag 7 april gaan we de Wijchense techniekwedstrijd voor basisscholen bijwonen in de Olympic hal te Wijchen. We vertrekken rond 12.30 uur en zijn rond 14.00 uur weer terug op school. De kinderen moeten een fiets mee naar school nemen!!
 
Dinsdag 4 april krijgen de kinderen een training over het gebruik van social media. Ze krijgen dan tips hoe ze daar mee moeten omgaan en ze kunnen vragen stellen.
Foto's van de boerenbruiloft zijn vanaf deze week te vinden op het algemene gedeelte van de site onder de knop ALGEMEEN en dan doorklikken naar FOTOGALERIJ.
De kinderen krijgen volgende week tijdens het oudergesprek het Aanmeldformulier mee voor hun nieuwe school in het Voortgezet Onderwijs. Deze moet voor 1 maart ingeleverd worden.
 
Volgende week gaan de kinderen op dinsdag en woensdag een proeftoets van Cito maken. Deze toets gaan de kinderen digitaal maken. Door het maken van deze toets hopen wij als school informatie en ervaring te krijgen over deze manier van toetsen. Ook is het voor de kinderen een goede oefening voor de Eindtoets in april.
 
Er kan weer ingeschreven worden voor de oudergesprekken. De oudergesprekken zijn op maandag 13 februari en woensdag 15 februari. Tijdens deze gesprekken gaan wij o.a. het definitief schooladvies voortgezet onderwijs bespreken. De kinderen met een broertje / zusje op onze school zijn door ons  ingeschreven. Ik hoor graag wanneer er problemen zijn met het inschrijven voor het oudergesprek.
Op onze website staat een overzicht met de beschikbare tijden. Inschrijven kan alleen via het blaadje dat bij het klaslokaal hangt (dus niet via de mail !).
 
Donderdag 9 februari gaan wij een bezoekje brengen aan het Museum Kasteel Wijchen. Wij gaan dan kijken naar een expositie over Wijchen en Indië.
 
Vanaf maandag gaan we starten met de Citotoetsen. De kinderen gaan de volgende onderdelen maken: rekenen, spelling, werkwoordspelling, woordenschat, begrijpend lezen, taal grammatica en interpunctie. De toetsen worden in de ochtend afgenomen. Op het weekrooster staat de planning van de verschillende toetsen.
 
Het huiswerk wordt niet meer op de website vermeld. Dit is zodat de kinderen leren om het huiswerk goed op te schrijven in hun agenda. 

Het tafelvoetbaltoernooi is afgelopen. Tijdens het toernooi hebben de kinderen in groep 8 laten zien dat ze met veel plezier en sportiviteit samen kunnen spelen. Dit vonden wij erg fijn om te zien!
Na de vele poulewedstrijden was het afgelopen maandag en dinsdag tijd voor de wedstrijden in de kwartfinale. Na deze wedstrijden volgde vandaag de wedstrijden in de halve finale. Floris en Pepijn (hij mocht de plaats van Mohammad innemen) moesten spelen tegen Sanjin en Joey voor een plek in de finale. Sanjin en Joey wonnen en waren het eerste team dat zich kwalificeerde voor de finale. De andere halve finale was tussen Ivan en Lucky tegen Loek en Quinn. Ivan en Lucky wonnen deze wedstrijd en veroverde dus naast Sanjin en Joey een plek in de finale. Floris en Pepijn speelde eerst nog tegen Loek en Quinn voor de derde plaats. Deze wedstrijd werd gewonnen door Floris en Pepijn en zij werden dus de nummers drie van het tafelvoetbaltoernooi. De finalewedstrijd werd door Sanjin en Joey gewonnen en zo werden zij de winnaars van het tafelvoetbaltoernooi! Sanjin en Joey gefeliciteerd met deze overwinning!
CARNAVAL BOERENBRUILOFT
De kinderen van groep 8 kunnen zich aanmelden voor boer of boerin tijdens de Boerenbruiloft. Wanneer jij dit wil moet je een mail sturen naar: groep8a@paulus-school.nl  en aangeven waarom jij dit graag wilt. Op woensdag 11 januari gaan we een keuze maken tussen de inzendingen.

Van maandag 16 januari tot en met vrijdag 27 januari gaan we starten met het afnemen van de CITO M8. Tijdens deze periode liever geen bezoeken aan tandarts, dokter, orthodontist, enz.

Voor de vakantie zijn de kinderen gestart met het digitale spellingoefenprogramma BLOON  (te vinden op de pagina 'thuis oefenen')  Met regelmaat oefenen we in de ochtend de onthoudwoorden.  Hier kan en mag ook thuis aan gewerkt worden.  Elk kind heeft een eigen inlogcode en wachtwoord ontvangen.

Data voor de informatiemarkten van het voortgezet onderwijs zijn voor de vakantie op papier meegegeven, maar ook te vinden op deze site bij het hoofdstuk Voortgezet Onderwijs   

Ik wens iedereen een gelukkig en fijn 2017!!

  
 
GEZOCHT
Ik ben op zoek naar 2 ouders die donderdag 9 februari in de ochtend mee willen als begeleider naar het Museum Kasteel Wijchen. We gaan dan kijken naar een expositie over Wijchen en Indië. Graag een mail naar:
groep8a@paulus-school.nl 
Maandag 19 december gaan we met de klas schaatsen van 9.00 - 10.00 uur. De kinderen mogen zelf schaatsen meenemen (geen klapschaatsen). Wanneer ze geen schaatsen hebben kunnen ze schaatsen lenen bij de schaatsbaan. De kinderen moeten handschoenen meenemen i.v.m. de veiligheid. Zonder handschoenen mogen ze niet schaatsen!
 
Op zaterdag 17 december is er een CoderDojo waar onze kinderen aan kunnen meedoen. Zie onderstaande website voor meer informatie. Aanmelden vis de website.
 
Maandag 5 december moeten de kinderen de gemaakte surprise en gedicht mee naar school nemen. De surprises kunnen tussen 8.15 en 8.30 in de klas worden gelegd. Zorg ervoor dat de naam van degene voor wie de surprise is duidelijk zichtbaar is.
 
Maandag 5 december gaan we 's middags samen met groep 8b bordspellen spelen en een film kijken. Tijdens deze activiteiten willen we de kinderen graag laten genieten van een Sinterklaasbuffet. De kinderen mogen iets lekkers meenemen voor ongeveer 5 personen. Van al deze lekkernijen maken we een buffet waarvan de kinderen deze middag lekker kunnen smullen.
 
Maandag 19 december doen wij mee met het schoolschaatsen.

Op donderdag 24 november hebben alle kinderen van groep 8 een flyer meegekregen met daarin info over de open dagen/informatiemarkten van het Voortgezet Onderwijs. De oud vertrouwde informatiegids is vanaf dit jaar komen te vervallen en vervangen door een digitale variant.  Op de site www.schoolkeuzehulp.nl  kunt u alle benodigde informatie vinden.  

 
Volgende week woensdag gaan we op bezoek bij het Maaswaal College Oosterweg. De kinderen gaan daar een aantal proeflessen volgen en ervaren op deze manier hoe het gaat op het Voortgezet Onderwijs. De kinderen mogen met toestemming van de ouders zelfstandig naar de Oosterweg fietsen. Er kan ook samen met de leerkrachten van groep 8 gefietst worden. Hieronder staat het programma van deze dag.
 
 
 • 8:45-9:00 uur; fietsen stallen op instructie van de conciërges
 • 9:00-9:15 uur allen in de aula voor welkom
 • 9:15-9:50 uur; les 1
 • 9:50-10:25 uur; les 2
 • 10:25-10:40 uur; pauze in de aula (koffie / pakje drinken / koek)
 • 10:40-11:15 uur; les 3
 • 11:15 uur; einde van de ochtend.
   
  Deze week zijn we in de klas aan het werk met een aantal laptops. De kinderen kunnen dan op hun eigen plek aan het werk met verschillende computeropdrachten. Wanneer de laptops goed werken worden de andere laptops klaargemaakt en krijgt iedere leerling zijn eigen laptop.
   
  Deze week zijn we in de klas gestart met een weektaak. De kinderen kunnen op deze manier zelf een planning maken wanneer ze iets gaan maken. Ook staat op de weektaak aangegeven wanneer ze deze zelfstandig mogen maken, ze eerst instructie moeten volgen voordat ze de les gaan maken of wanneer ze de les met de leerkracht moeten maken. Op deze manier leren de kinderen planvaardigheden, zelfverantwoordelijkheid, samenwerken en kunnen ze werken op hun eigen niveau. Deze vaardigheden kunnen ze toepassen tijdens hun volgende opleiding(en).
   
  De Wintermarkt was een groot succes. De kinderen hadden mooie producten gemaakt en deze zijn goed verkocht. Maandag gaan we op school uitrekenen hoeveel winst iedere onderneming heeft gemaakt. De kinderen krijgen maandag hun verdiende geld mee naar huis. De winst van de onderneming kan besteed worden aan de kampbijdrage.

  Vrijdag 11 november is er een schoolontbijt. De kinderen krijgen op school een ontbijt aangeboden. Dus niet te veel thuis ontbijten.
   
  Vrijdag 11 november is de Wintermarkt van 18.30 - 20.00 uur. De kinderen kunnen vanaf 18.00 uur hun kraampje gaan inrichten. Vergeet niet om je kraampje gezellig in te richten (kleedje, slingers, verlichting (wel op batterijen vanwege de beperkte stopcontacten). Veel succes met de laatste voorbereidingen!
   
  Dinsdag 1 november is er luizenkammen.   
   
  Na de vakantie krijgen de kinderen weer nieuw huiswerk. Nu eerst even genieten van een welverdiende vakantie. Deze hebben de kinderen echt verdiend na de eerste drukke schoolweken.
   
  De aanmeldformulieren voor de testen van Lwoo zijn vandaag opgestuurd. Wanneer de datum waarop de testen afgenomen bekend is krijgen de betreffende kinderen dit te horen.
   
  De ondernemingsplannen van de kinderen zijn goedgekeurd. Er kan dus gestart worden met het maken van de producten. Heel veel succes en plezier hiermee.
   
  De indeling voor de oudergesprekken van maandag 17 oktober en dinsdag 18 oktober staat op de website.
   
  Bjorn van de Rijdt heeft de voorleeswedstrijd in onze klas gewonnen. Hij gaat nu meedoen aan de voorleeswedstrijd op onze school en proberen om deze ook te winnen. Veel succes!
   
  Indy en Valerie hebben de schrijfwedstrijd in onze klas gewonnen. Zij gaan nu meedoen aan de schrijfwedstrijd op onze school. Veel succes!
   
  De kinderen hebben vandaag (maandag 10 oktober) een ondernemingsplan mee naar huis gekregen. Deze moet op woensdag 12 oktober ingeleverd worden.
   
  De inschrijflijsten voor de (voorlopig) adviesgesprekken hangen tot en met donderdag bij ons lokaal. Maandag 17 oktober zijn de 15-minutengesprekken van 14.30 uur tot 17.00 uur en op dinsdag 18 oktober worden de gesprekken gehouden van 18.00 uur tot 20.30 uur. Het is de bedoeling dat uw kind bij het gesprek aanwezig is.
   
  Deze week is op school de Drempeltoets afgenomen. De resultaten zijn vandaag opgestuurd om berekend te worden door het Samenwerkingsverband VO. Tijdens de komende oudergesprekken worden deze besproken.
    
  Tijdens de Kinderboekenweek wordt er een voorleeswedstrijd gehouden in de groepen 7 en 8. In onze groep gaan Eva, Roman, Bjorn R en Valerie samen uitmaken wie onze groep gaat vertegenwoordigen in deze voorleeswedstrijd op school. Veel succes en goed oefenen!
   
  Tijdens de Kinderboekenweek is er een schrijfwedstrijd en zijn er een groot aantal kinderen bezig met het schrijven van een verhaal.
   
  De kinderen mogen iets van vroeger mee naar school nemen. Dit krijgt dan een mooi plekje in ons museum.  
   
  Vanaf morgen mogen de kinderen aan Keuzevak werken. Ze mogen dan zelf iets kiezen waaraan ze de komende weken op vrijdag aan gaan werken. De kinderen kunnen kiezen uit: programmeren, solderen, figuurzagen, presenteren, tekenen, schaken, kunstwerk maken, verhaal schrijven, 3d-tekenen, techniekopdracht, proefjes doen en een werkstuk maken.
   
  Vanaf maandag 10 oktober hangen de inschrijflijsten voor de oudergesprekken bij ons lokaal. De oudergesprekken zijn in de week van 17 oktober.
   
  Onze groep krijgt een nieuwe leerling erbij. Vanaf maandag komt Zoë bij ons in de klas. Wij wensen haar een heel fijn schooljaar in onze groep 8. 
   
  Floris gaat onze groep vertegenwoordigen in de Kinderraad van de Paulusschool. Floris van harte gefeliciteerd en veel succes!
   
  Een aantal kinderen hebben afgelopen woensdag een brief meegekregen over het afnemen van de Drempeltoets op school. 
   
  Alle kinderen hebben afgelopen woensdag een brief mee naar huis gekregen met een kort verslag over de Informatieavond.
    
  Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag nemen wij een proeftoets Cito af. Deze nemen wij mee bij het maken van een voorlopig advies VO. Het zou fijn zijn wanneer de kinderen deze dagen tijdens de lestijden niet afwezig zijn.
   
  GEZOCHT!
  Ik ben op zoek naar 1 ouder die het leuk vindt om op maandag 26 september mee te lopen met een dorpswandeling. Tijdens deze dorpswandeling verteld Gerard Hendriks leuke weetjes van vroeger over het centrum van Wijchen. De wandeling start om 9.00 uur en eindigt om 10.30 uur. Wij lopen rond 8.30 uur aan vanuit school richting de kerk waar de wandeling start. Wanneer er iemand mee wil lopen dan kun je dit laten weten via onze groepsmail: groep8a@paulus-school.nl. Alvast bedankt!
   
  Maandag 29 augustus hebben de kinderen uitleg gekregen over de kermisviering die vrijdag 16 september op school georganiseerd wordt door de beide groepen 8. De kinderen hebben een attractie gekozen die zij willen gaan maken voor de kermisviering. De kinderen krijgen op school een aantal momenten dat ze aan de attractie mogen werken, maar het is ook de bedoeling dat er thuis aan gewerkt gaat worden.
    
  Bij ons klaslokaal hangt een inschrijflijst voor ouders die dit jaar klassenouder willen worden. Het zou fijn zijn wanneer een aantal ouders zich hiervoor willen opgeven.
   
  Dinsdag 30 augustus is er luizenkammen.
    
  Denkt iedereen aan het meenemen van de luizentas!!
    
  Vanaf volgende week gaan we starten met huiswerk voor rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen.
   
  De kinderen moeten een etui, vulpen en agenda mee naar school nemen. De agenda moet iedere dag mee naar school genomen worden (kunnen de kinderen vast wennen aan het voortgezet onderwijs).
    
  De eerste dag van het schooljaar 2016-2017 is alweer ten einde. Het was een dag van wennen aan de nieuwe schooltijden, veel praten over de verschillende dingen die dit jaar gaan komen en de vakantieverhalen, biebboeken halen, de eerste rekenopdrachten en uitleg over de eerste groep 8 activiteit de Kermisviering.
    
  Zouden er aanstaande dinsdag 30 augustus 4 ouders willen luizenkammen? Graag een mail naar onze groepsmail: groep8a@paulus-school.nl. Alvast bedankt!
   
  De kinderen moeten aanstaande maandag 29 augustus een vulpen en etui mee naar school nemen.