Schoolkamp Ameland

DE AANKOMSTTIJD STAAT OP DE WEBSITE VAN GROEP 8B!!!!

Op deze pagina komen verslagen en foto's te staan over de avonturen van groep 8 op Ameland.
De kampweek is van maandag 15 mei t/m vrijdag 19 mei.

Hieronder staat een link naar het kampboekje.
Kampboekje Ameland 2017

Tijdens de kampweek kunnen de ouders van beide groepen 8 een berichtje sturen naar het volgende mailadres: groep8a@paulus-school.nl.
De berichtjes geven wij door aan de kinderen. Op deze manier houden we gedurende de week contact met elkaar.

Maandag 15 mei: Dag 1 kamp Ameland
Hier even een kort verslag over de heenreis naar Ameland. De busreis is prima verlopen. Bij het Tjeukermeer even een pauze en tijd om wat te eten. Hierna het vervolg van onze reis naar Ameland. In de bus werd het alsmaar gezelliger en werd het uiteindelijk een echte discobus met luide muziek en discolampen. We waren ruim op tijd bij de boot. Na een mooie bootreis en een mooie wandeling zijn we inmiddels veilig aangekomen bij onze kampeerboerderij. Lekker een broodje hamburger eten en ons klaarmaken voor het eerste bosspel, Levend stratego.

Dinsdag 16 mei: Dag 2 kamp Ameland
We gingen vanochtend zeehonden spotten met de zeehondenboot. We hebben de zeehonden van veraf
gezien, want de boot kon niet verder naar de kust toe. Daarna zijn we weer met de fiets naar
de kampeerboerderij gereden en hebben daar geluncht. Na de lunch hadden we ook de uitleg van het piramidespel. Sommige kinderen hadden veel uitdagingen. Daarna zijn we naar het Noordzeestrand gegaan en heeft meneer Piet allemaal spelletjes bedacht. Toen gingen we naar het dorpje Nes. Waar alle begeleiders trakteerden op een softijsje.Daarna gingen de kinderen souveniertjes kopen en gewoon in winkels kijken. Vanavond gaan we weer naar het bos om een leuk spel te spelen.
Groetjes Valerie en Lideweij

Woensdag 17 mei: Dag 3 kamp Ameland
Woensdag was de dag van de fietstocht elk groepje had een fietsroute bedacht die ze vandaag gingen fietsen.
Als eerst gingen we naar de andere kant van het eiland, De vuurtoren daar zijn we naar boven gegaan en hadden we zicht over het hele eiland.
Daarna zijn we door gefietst naar het Noordzeestrand daar hebben we lekker gezwommen.
Vervolgens gingen we door naar de Vleyen waar we ook lekker hebben gezwommen.
En ook gingen we een ijsje eten in Nes, weer getrakteerd door de begeleiding toen zijn we terug gefietst naar de kampeerboerderij.
Even later gingen we eten elk groepje had een hapje gemaakt waarvan iedereen kon eten.
Wat we vanavond nog gaan doen is de bingo en een bosspel.
Groetjes Floris

Vandaag hebben we met 3 groepjes een fotospeurtocht gedaan,we zijn langs beroemde monumenten gefietst o.a. Ritskemooi/Oerd,
de zeehonden, Kardinaal de Jongweg, Politiepet, de phenix (de molen), de grote walvis. Daarna zijn we naar de vlijen geweest in Nes.
toen naar het dorpje Nes en daarna zijn we naar de jumbo geweest en hebben we inkopen gedaan voor het buffet van vanavond.
Er waren 7 a 8 hapjes, zoals: pannekoeken, wraps met kip, broodje hamburger, pizza, wenteleefjes, groentesoep van Erna en lekkere toetjes.
Het was erg gezellig! nu nog even buitenspelen en dan naar het bos.
Groetjes Silke en Mette

Donderdag 18 mei: Dag 4 kamp Ameland
Vandaag gingen we wadlopen en hadden we een keuzemoment. We moesten eerst een klein stukje fietsen naar de Waddenzee, vanaf daar gingen we wadlopen. We gingen in 2 groepen, een groep met de kinderen van groep 8a en een groep met de kinderen van groep 8b. Eerst gingen we een stukje lopen met het water tot ongeveer de knieen, daarna kregen we uitleg over schelpdieren,
wadpieren en mosselbanken. Toen we klaar waren moesten we weer terugfietsen naar de boerderij, waar we ons gingen omkleden en gingen eten.
Daarna gingen we kijken waar iedereen naartoe gingen met het keuzemoment.
De meesten wilden naar het bos, dus we gingen daar ook heen.
Eerst gingen we teams maken, we hadden de teams van gister met het bosspel, alleen het team van Henk en Richard werd verdeeld.
Toen gingen we een wedstrijd houden wie de mooiste hut kon bouwen.
Het team van Erna en Loes mocht als eerste een plek uitzoeken omdat zij gisteren met levend kwartet gewonnen hadden.
Toen alle hutten waren gebouwd ging meneer Piet de mooiste hut uitkiezen.
De hut van Erna en Loes won en we gingen verder met het volgende spel, het dierengeluidenspel.
We hadden dit spel al eerder gespeeld en we wisten de regels al, maar nu ging het iets anders:
In plaats van teams liepen we alleen en de leiding verstopte zich niet, maar de zeven kleinste kinderen verstopte zich. Dit spel werd gewonnen door Pepijn met 69 punten.
We liepen terug naar de fiets en gingen afspreken wat we gingen doen, we hadden 3 keuzes:
Naar het strand, naar de Vleijen of naar de kampeerboerderij.
Vanavond gaan we het piramidespel afsluiten en gaan we voor de laatste keer naar het bos om levend stratego spelen en dodenstraal.
Groetjes Stijn Lubbers en Pepijn Hendriks