Thuis oefenen

Veel kinderen vinden het fijn om thuis nog eens te oefenen. Of misschien willen ze even laten zien wat we allemaal geleerd hebben op school.

Spelling
Onderstaande spellingsafspraken worden over ongeveer 3 weken getoetst tijdens het Controledictee van blok 7.

R3-b: samenstellingen met de tussenletters 'en' en uitzonderingen daarop.
R5: woorden met meer lettergrepen; afbreekregels
R6: woorden op ~a, ~i, ~o, ~u en ~ee.
R11: lastige voornaamwoorden
O10-b: woorden met q

Op onderstaande website kun je de onthoudwoorden oefenen. Je moet inloggen met paulusgroep8a aan elkaar geschreven met kleine letters en het wachtwoord van onze school.

Ook  op onderstaande website kun je oefenen voor spelling.

Rekenen
Onderaan deze pagina staat een oefenblad over breuken, procenten en kommagetallen. Het is de bedoeling dat de kinderen dit blad goed gaan oefenen. Ze moeten het kunnen toepassen tijdens de verschillende toetsen van rekenen. Iedere week krijgen de kinderen een overhoring over breuken, procenten en kommagetallen.

Op onderstaande website kun je verschillende rekenonderdelen oefenen. Ook staan er filmpjes op met uitleg over een rekenonderdeel.

Op deze websites staan taaloefeningen:

Wereldoriƫntatie
Op onderstaande website kan er geoefend worden voor de topografie.
www.topomania.net

Hoe kan ik de juiste kaart vinden?
1. Klik in het menu 'snelle start' op 'Topo Nederland
2. Klik op 'zoek pagina'
3. Typ de naam van de provincie in en druk op 'zoeken'
4. Klik op de kaart met de naam van de provincie
5. Klik op 'oefenen'

Begrijpend lezen
Nieuwsbegrip
Iedere week werken de kinderen aan begrijpend lezen. Hiervoor gebruiken wij de methode Nieuwsbegrip. De teksten en opdrachten die de kinderen maken tijdens de les gaan over een nieuwsonderwerp van de afgelopen week. Op deze manier blijven de teksten en de opdrachten interessant en leuk voor de kinderen om te lezen en te maken.

NieuwsbegripXL
Naast het lezen van een tekst en het maken van de opdrachten werken de kinderen ook een keer in de week aan opdrachten op de website van NieuwsbegripXL. Deze opdrachten gaan over het zelfde onderwerp als de tekst en de opdrachten die de kinderen al eerder gemaakt hebben. De kinderen werken hier zelfstandig aan.

Thuis oefenen
Om de kinderen zelf meer te laten oefenen heb ik de weblink van NieuwsbegripXL hieronder geplaatst.
De kinderen mogen alleen de opdrachten maken van onderwerpen die ze uit het archief kiezen!
Het onderwerp van de week wordt op school gemaakt door de kinderen.
De kinderen hebben op school een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord gekregen zodat ze kunnen inloggen op de website. Wanneer deze niet bekend is bij uw kind dan kunt u een mail sturen naar mij (groep8a@paulus-school.nl) en dan mail ik de gebruikersnaam en wachtwoord naar u toe.

Op school kunnen de vorderingen van uw kind worden bijgehouden.