Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

Wat heeft de Kinderraad besproken

Verslag kinderraad 23 mei 2017

Vandaag was een van de laatste vergaderingen van de kinderraad 2016/17, maar dat betekend niet dat we weinig te doen hadden hoor. We hebben zelfs nog veel dingen te doen, zoals een bord maken waar we de regels en een schema voor klassen dienst voor het schoolplein op hebben staan. Dus we moeten ook nog een schema maken, eigenlijk hebben we het nog best wel druk.
Eerst hadden we nog wat vragen die we moesten beantwoorden;

1.       Is alles nu af van het groene schoolplein?
met deze vraag waren we best wel snel klaar
Ja, we zijn klaar en daar zijn we blij mee, we hadden afgesproken om nog te gaan schilderen,

maar bij nader inzien was dat overbodig en niet handig, dus de 3 zones worden ook meteen geschrapt. Nog 1 klein dingentje: het hek bij de fietsenstalling, er wordt gevraagd om dat door te trekken.

2.       Wat zijn de regels en hoe laten we die zien?
hiervoor zijn we even naar buiten geweest om naar de toestand te kijken. We hadden snel al een paar regels: Niet stoeien op het kunstgras en wees zuinig op de planten.
we laten dit zien op een bord wat Stijn en Tim gaan maken. Hierop komt te staan:
een schema voor wie per maand de planten verzorgt en onkruid wiedt.
de regels die net zijn opgenoemd.
en de tekening van het schoolplein.

3.       Hoe gaan we dit vieren met de school?
voor deze vraag hadden we te weinig tijd en we besloten om deze vraag op 6 juni met de volgende kinderraad te antwoorden.

Nog een paar dingentjes;

1.       Floris en Mees gaan een brief naar de gemeente sturen om hun te bedanken.

2.       Fiene gaat aan meneer Erik vragen of de werkgroep ook water geeft aan de planten van het schoolplein.

3.       Didi en Fiene gaan een schema maken voor het water geven/onkruid wieden.

Stijn Lubbers

Verslag kinderraad 4 april 2017

Vandaag hadden we het met name over het groene schoolplein en gingen we daar nog wat vragen over beantwoorden.

Wat is er gebeurd en wat moet nog gedaan worden?
Alle hegjes zijn al geplant door de gemeente, maar dat is nog niet alles wat er al is gedaan. De tuintjes zijn al aangelegd, net zoals de klimop.
maar er moet nog veel worden gedaan, want er moet nog kunstgras in het kleurenrondje komen. En er moeten nog hegjes rond het zwarte bankje komen. En we hadden ook het idee om kunstgras om de boom te doen die geplant is.

Wat heeft het techniekgroepje groen gedaan?

Een paar dagen na de vergadering had groep 8 in de olympichal een techniekwedstrijd. Daar was een groepje die het onderwerp groen had gekozen. Ze gingen op het begin ons inlichten over hoe het groepje het had gedaan.
Floris zij ook nog dat meneer Erik Berns heeft gezegd dat de planten water moeten krijgen. Die keer zijn we met de kinderraad naar het plein gegaan om de planten wat water te geven.

 Stijn


Verslag kinderraad 7 maart 2017

 Vandaag kwam weer Patricia van Wolferen bij de vergadering. Allen nu was ook haar assistent erbij, Maarten Verpaalen. Hij had een ontwerp van ons schoolplein gemaakt hoe het er uit zal zien met de ideeën van ons. Dat is hem ook gelukt. Maar dat was niet alles wat hebben gedaan, want Floris en Meneer Gerard hadden ook wat vragen opgeschreven. Die zijn als volgt:

·         Snappen we het ontwerp?
zelf als kinderraad snapten we het ontwerp al heel snel. Alle bloemen en struiken waren al snel duidelijk door een ander boekje. Waarin stond wat voor een bloemen er gebruikt worden. Dus dat was allemaal wel duidelijk.

·         Wat gaat de gemeente doen en wat moeten we zelf doen?
deze vraag was snel klaar. Want Patricia van Wolferen wist wat de gemeen te ging doen en wat wij moesten doen.
dit is wat de gemeente moet gaan doen:
De gemeente gaat een aannemer regelen die de gaten in de school gaat graven en voor de potgrond gaat zorgen. Ze zorgen er ook voor dat 27 maart alles klaar staat voor ons om 28 maart te beginnen.
dit is wat wij moeten doen:
wij moeten op 28 maart alle planten en bomen gaan planten in de gaten die er gegraven zijn.

·         Wanneer gaan we het doen en wanneer is het helemaal klaar?
deze vraag heb ik net al deels beantwoord, op vrijdag 24 maart begint de aannemer met gaten graven. Dat moet dan tenminste op maandag 27 maart klaar zijn, zodat wij op dinsdag 28 maart kunnen beginnen met tuinieren (wordt woensdag 29 maart)..

Zelf was er ook nog een vraag bijgekomen:

·         Hoe laten we het gebied zien?
bij deze vraag kwamen we snel tot het antwoord: verf. Maar hoe gaan we het dan met verf doen? Een streep over het plein om te laten zien dat je hier bijvoorbeeld het sportgebied betreedt met misschien een rode kleur. Maar sommige kinderen vonden dat lelijk om dat er dan een dikke streep door het plein loopt. Toen kwamen we op het idee om bij de speciale elementen (bijvoorbeeld, de korf) de rand een kleur te maken. Dat moeten sommige kinderen van de school ook doen.

  Stijn Lubbers

Verslag 7 februari 2017

 Vandaag hebben we veel gedaan, we hebben het veel over onze ideeën gehad en we hebben het geëvalueerd. Verder hebben we het over de kinderraad van 10 januari gehad en nog veel meer. Maar we beginnen bij het begin.

·         Terugkijken op het verslag van 10 jan. Floris las het verslag hardop en stelde soms vragen.
De doekoe actie, we hadden het nog heel even over de doekoe actie gehad, over wanneer de spullen binnenkomen dat is rond april.
We hadden het ook over het groene schoolpleinen actie. We hadden het over de architect die een tekening van ons schoolplein met de ideeën ervan ging tekenen. Die tekening komt rond maart/april.

·         Douchehokjes,
We hadden het ook nog over de douchehokjes gehad. Alle leden van de kinderraad hadden het aan hun eigen klas gevraagd die het allemaal een goed idee vonden. Maar meneer Erik zij dat het dan te klein zou zijn en dat er dan maar twee of drie douchehokjes konden komen. Dus had de kinderraad het idee om een wand tussen een douchekop en de rest te zetten, dat er toch wel een beetje privacy. Meneer Gerard gaat met meneer Erik in overleg over dat idee.

·         Lamp in het uitleenbureau,
De lamp in het uitleenbureau is weer opgehangen en is geen gevaar meer.

·         Geen tennisballen meer,
Er zijn weer tennisballen besteld via de doekoe actie.

·         Toiletten te klein,
We gaan niks meer doen aan de te kleine toiletten, de kinderraad zei ze toch niet heel klein zijn, misschien nog iets voor de volgende kinderraad.

·         De VR-brillen,
Alle kinderraadsleden moeten nu aan hun klas vragen wat we er eigenlijk van leren, want VR-brillen zijn wel leuk, maar wat leer je ervan? Dat moeten we allemaal vragen nu.

·         Laptops voor groep 7,
We hadden het ook over de laptops voor groep 7. Kunnen ze het misschien met de overige laptops doen? Of dat groep 8 een keer per maand de laptops aan groep 7 geeft, want dan kan groep 7 op de laptops de rekentoets maken.

·         De mediatorhesjes,
De mediatorhesjes zijn kapot, de klittenband dat erop zit is kapot en soms zelfs weg. Fiene gaat aan Hannie vragen of we er nieuwe kunnen kopen/bestellen.

·         Tim had een idee voor een schaatsbaan als het vriest, de kinderraad vond dat geen goed idee.
Didi vond dat het kleine voetbalveld een hockeyveld moest worden, we kwamen toen ook meteen op het idee om meer hockeysticks te kopen.


Verslag kinderraad 10 jan. 2017

 Vandaag was de eerste vergadering van 2017, we hadden de klus om met 309,20 euro (van de doekoe actie) sport en spel materialen te kopen.

Eerst gingen we naar de doekoe website waar Meneer Gerard een paar vragen over de school moest invullen. Daarna moest Meneer Gerard naar buiten voor op het schoolplein wacht te houden.

Toen was het aan ons (de  kinderraad) om zelf op de website spullen te kopen. Alles wat wij gekocht hadden, hebben we zelf in de klas verteld.

We hebben van de 309,20 euro, 276,78 euro gebruikt voor de spullen. De andere 32,42 euro wat we over hadden, is naar het Johan Cruyff Foundation gegaan.

Stijn Lubbers


Verslag kinderraad 1 november 2016

Vandaag was weer een nieuwe kinderraad, ook vandaag werd er weer veel besproken. We hadden bijvoorbeeld over wat we allemaal in de klas moeten vertellen, over de ideeën van 4 oktober enz. genoeg om de tijd te vullen. Dit is wat we gedaan hebben:

 1.       Floris had alle punten van 19 oktober opgenoemd, hij wilde weten of wij daar nog vragen over hadden.

2.       Stijn en Floris hadden voor de vakantie een brief gemaakt, daardoor zijn we nu echt ingeschreven voor de groene schoolpleinen actie. Onze tegenstander is de school in Alverna, de uitreiking is vrijdag 4 november.

3.       Tot slot hadden nog de ideeën/opmerkingen van 4 oktober, die gingen we vandaag echt behandelen. Dit waren de ideeën/opmerkingen:

1.       De achterste lamp van het uitleenbureau hangt nog steeds aan alleen de stroomdraden, Floris gaat het voor de tweede keer aan meneer Erik vragen.

2.       Er was ook een idee voor douchehokjes, Stijn gaat het ook aan meneer Erik vragen.

3.       Al de tennisballen in het uitleenbureau zijn weg, er was een idee om 12 nieuwe tennisballen aan te schaffen. Fiene gaat het aan meneer Piet vragen.

4.       Er was ook een opmerking dat de wc-hokjes te klein waren, dat komt met name door de blauwe tegels aan de achterkant van de wc, die steken uit. Daarom hadden we het idee om ongeveer 2 hokjes groter te maken, Tim gaat het aan meneer Erik vragen.

5.       Er was ook nog het idee of er vr-brillen konden komen bij sommige lessen. Iedereen moest het vragen in de klas hoe zij er over denken.

Er was ook nog een nieuw idee:

6.       Er was ook nog een nieuw idee of groep 7 ook met laptops mocht werken, want groep 8 gaat binnenkort met laptops werken en groep 7 wil dat ook. Fiene en Didi gaan het aan hun juffrouw vragen.


Verslag kinderraad 4 oktober 2016

Vandaag was de eerste vergadering van de kinderraad. We hebben kennis gemaakt en we gingen kijken voor een groen schoolplein.

Dit zijn de klassenvertegenwoordigers:
Mees Willems, is de klassenvertegenwoordiger van groep 5.

Fiene de Munk, is de klassenvertegenwoordiger van groep 6/7.

Tim Degen, is de klassenvertegenwoordiger van groep 6b.

Didi van Baardewijk, is de klassenvertegenwoordiger va groep 7.

Floris Schaap, is de klassenvertegenwoordiger van groep 8a, hij is ook de voorzitter.

Stijn Lubbers, is de klassenvertegenwoordiger van groep 8b, hij is ook de notaris.

 

We hebben 3 afspraken gemaakt:

1.      Volgende week vrijdag moeten we een stukje hebben geschreven (op papier en ingeleverd bij meneer Gerard) over wie we zijn, in welke klas we heten en waarom we in de kinderraad zitten.

2.      Fiene moet aan meneer Erik vragen of hij foto’s van ons wil maken.

3.      Meneer Gerard gaat de foto’s en de stukjes die we hebben ingeleverd op de website zetten.

Er zijn ook al een paar ideeën:

1.      De achterste lamp van het uitleenbureau hangt alleen nog maar aan de stroomkabels, daar moet snel iets aan gedaan worden. Floris heeft het al aan meneer Erik gevraagd.

2.      Er is ook gevraagd of er bij de douches hokjes mogen komen.

3.      Er is gezegd dat er geen tennisballen meer in het uitleenbureau zijn, daar moet iets aan gedaan worden.

4.      Er werd ook gezegd dat de wc hokjes te klein waren.

5.      Er was ook een voorstel of er sommige lessen mochten worden gegeven met vr-brillen.

 De groene schoolpleinen actie,
Zoals je weet zijn we vorig jaar begonnen met de groene schoolpleinen actie. Toen is er een nieuwe boom geplant op het grote schoolplein. We gaan nu verder met die actie, dit is wat we hebben gedaan en de ideeën:

We hadden vandaag de uitdaging om een idee te maken voor de groene schoolpleinen actie. Eerst gingen we in het kantoor al een beetje bekijken wat we wilden veranderen. Toen zijn we naar buiten gegaan om daar nog even te kijken wat we wilden veranderen. Dit zijn al een paar ideeën:

1.      De zwarte bank verder doortrekken en er een heg omheen zetten dat het een soort chilplek wordt.

2.      Het kleine hekje vervangen door een heg en bij de fietsen stalling de heg iets hoger maken dan bij het andere deel van de heg.

3.      Tussen het voetbalveld en de ping -pong tafel een heg neerzetten.

4.      De heg die langs het hek loopt doortrekken aan de kant van het schoolplein.

5.      Op het stukje gras naast de fietsenstalling  planten neerzetten.

6.      Bij het kleurenspel de stenen die niet gekleurd zijn vervangen door kunstgras en de kleuren opnieuw verven.


Er is een extra kinderraad vergadering op 19 oktober.

Verslag kinderraad 19 oktober 2016

Vandaag was een extra kinderraad. We hadden het de hele tijd over de groene schoolpleinen actie. We hadden de uitdaging om 5 vragen te beantwoorden. Dit waren de vragen:

1.       De eerste vraag was: Hoe ziet ons plein er uit (als we gewonnen hebben)?

We hadden bij deze vraag 3 antwoorden:

1.       We willen ons schoolplein in 3 delen opdelen: het spel gedeelte, waar onder andere de korf en het kleuren spel staat, het sport gedeelte met het voetbalveld, de pingpong tafel en het kukel rek en het rust gedeelte met de zwarte bank.

2.       Het plein gaat er groener uitzien.

3.       En het plein gaat er mooier uitzien.


2.       De tweede vraag luidt: hoe is het idee ontstaan?

Het antwoord van deze vraag is dat de kinderraad en de groepen op het idee zijn gekomen, want alle groepen hebben een tekening gegeven met ideeën erop getekend, zo kwamen we aan het plan.

 3.       De derde vraag was: Wat kost het?

 Ons antwoord was tussen de €3.000 en de €3.500 euro.

Dit antwoord was geschat, maar als het te veel kost doen we het kunstgras niet.

 4.       De vierde vraag: Wie houdt het in orde?

Over dit antwoord werd erg over gepraat, we kwamen er maar niet uit, maar we hebben toch een antwoord. Namelijk: een keer in de week heeft een klas van 5 t/m 8 de taak het schoolplein te onderhouden. De klassen vertegenwoordiger mag dan 2 kinderen uitkiezen om mee te helpen met het onderhouden van het schoolplein. Sommige  vrijwilligers van het Noorderlicht helpen ook mee.

5.       De laatste vraag was: hoe houden we ons schoolplein mooi groen?

Ons antwoord op dit antwoord was dit:
Met struiken, heggen, bomen, kunstgras, bloemen en klimop