Roerdompstraat 76 | 6601 DL Wijchen | 024-6452881

Zelfverantwoordelijk leren

De leerlingen in groep 8 werken met een weektaak.
Lees meer

De gezonde school

De Paulusschool is gezond https://youtu.be/4rIzjhdMDYY
Lees meer

Welkom op de Paulusschool

Onze school wil een school zijn voor iedereen. Een school met ruimte , ideeën en aandacht voor het individuele kind.
Lees meer

Nieuws uit de groep

In onze agenda vindt u een overzicht van activiteiten en toetsdata.

Nieuwe berichten:

13-03: 
Afgelopen maandag hebben we met de hele school het thema 'alles draait om de zon' geopend in de speelzaal. 
Onze groep mag onderzoek doen naar Uranus. Er zijn al veel interessante onderzoeksvragen bedacht die we in kleine groepjes gaan uitwerken. Op 28 maart, tijdens de lentemarkt, kunt u komen kijken naar onze presentaties.


25-02:
Aankomende vrijdag is de jaarlijkse Boerenbruiloft op school. Vandaag hebben de leerlingen het programmaboekje mee naar huis gekregen. LET OP: de starttijd is 08.45 uur i.p.v. 10.00 uur. Op de jaarkalender staat de starttijd onjuist vermeld!

Na de vakantie start het nieuwe blok van rekenen. 
Groep 5 leert hoe delingen met rest werken. De gewone deelsommen zijn de afgelopen blokken al aan bod gekomen. 
Groep 6 gaat aan de slag met de verhoudingstabel en we leren hoe we een deel van het geheel (breuken) uit kunnen rekenen.

18-02:
Op 1 maart is het weer zo ver: de boerenbruiloft! Sinds vorig jaar versieren we geen bolderkarren meer, maar maakt iedere groep een groot masker. Dit jaar is het thema flowerpower/disco. Aankomende woensdag starten we met het maken van het masker. Heeft u toevallig grote stukken karton over? Wij zijn er erg blij mee!

Sinds vorige week vrijdag zijn de nieuwe laptops voor groep 6 geïnstalleerd en klaar voor gebruik gemaakt. Dit betekent dat er voor alle leerlingen van groep 6 een laptop is. 
Vanaf het volgende blok maakt groep 6 het rekenwerk niet meer in een schrift, maar digitaal op de laptop.
Groep 5 maakt het rekenwerk wel nog in het schrift. 


08-02:
Afgelopen donderdag hebben alle kinderen hun rapport mee naar huis gekregen. We hebben de rapporten samen in de klas besproken. De rapporten graag voor de carnavalsvakantie weer teruggeven. 

Groep 6 heeft een start gemaakt met breuken! Het leek veel leerlingen erg moeilijk, maar nu we er een tijdje mee werken blijkt het toch wel mee te vallen. We leren vooral wat breuken nu eigenlijk zijn en hoe je het opschrijft. De sommen met breuken komen later aan bod.

Groep 5 is gestart met 'grote tafels' (4×34), deelsommen en erbij en eraf sommen tot 1000. Ook dit leek in het begin erg lastig; rekenen met grote getallen. Gelukkig gaat dit steeds beter. 

Na de carnavalsvakantie starten we met het schoolbrede thema 'alles draait om te zon'. Wij zijn in de klas al een beetje begonnen. We hebben héél veel vragen bedacht over de ruimte en 'onze' planeet Uranus.
De kinderen zijn in de klas volop aan het lezen over het heelal en alles wat daarbij hoort. Er worden regelmatig leuke feitjes met elkaar gedeeld!

Oudere berichten:
16-01:
We zijn het nieuwe jaar met verdrietig nieuws gestart. U bent als ouder per mail op de hoogte gehouden van de situatie en de verwerking hiervan in de groep. 
Het is mooi om te zien hoe we hier als groep mee omgaan.

Op dinsdag 15 januari is juf Willemijn gestart in de groep. Juf Willemijn is derdejaars student aan de (verkorte) PABO. Ze zal vanaf nu iedere dinsdag in de groep aanwezig zijn en lessen verzorgen. 17-12:
Na een geslaagd sinterklaasfeest en een feestelijke wintermarkt is de laatste schoolweek van 2018 aangebroken. Deze week staat in het teken van herhaling van de lesstof en de voorbereiding op de kerstviering van a.s. donderdag. Maar ook nemen wij afscheid van juf Francis.

Vorige week zijn de anti pest club bandjes uitgedeeld. Door dit bandje te dragen, laten we zien dat wij er alles aan doen om pesten tegen te gaan. Veel kinderen dragen dit bandje met trots!


29-11:
Op 21 december (de laatste dag voor de kerstvakantie) mogen wij met de groepen 7 en 8 schaatsen op de schaatsbaan van Wijchen schaatst! Wij zijn welkom van 13.00 uur tot 14.00 uur.
Omdat we tot 14.00 uur schaatsen zullen wij deze dag iets later terug zijn op school. 

Volgende week krijgt uw kind een brief mee naar huis waarin u toestemming moet geven als uw kind vanaf de schaatsbaan zelfstandig naar huis mag. Als wij geen briefje terugkrijgen, loopt uw zoon/dochter gewoon met de klas mee terug naar school.Geschreven door Demi M.

 Kinderdictee Wijchen.

Op 28 november 2018 was het Wijchens kinderdictee.

Demi M. is daar naar toe geweest en is 2de geworden op het dictee.

Het was een moeilijk dictee en ze had maar 2 fouten.

Daardoor is ze 2de geworden met het dictee.

De twee fouten waren cheken die had ze geschreven als chekken.

En de andere fout was expres ze had hem geschreven als express.

De moeilijkste woorden waren account, misschien, joggingpak, horloge, auteur en juffrouw.

In de pauze hadden ze een quiz en demi werd ook daarbij 2de.

Er deden 20 kinderen aan mee.

De zinnen die ze moest schrijven gingen over Paul van Loon.

 


20-11:
Er zijn vannacht pieten in onze klas geweest en wat hebben zij ons lokaal mooi versierd! Ze hebben er ook een rommeltje van gemaakt. Er stonden twee stoelen óp de kast en het bureau van de juf stond ook op z'n kop. Zelfs onze klok was ingepakt!

Gisteren hebben alle kinderen de samenvatting, begrippenlijst en kaart van aardrijkskunde thema 2 mee naar huis gekregen. De kinderen hebben nu ongeveer 3 á 4 weken om te leren voor de toets. De toetsdatum verschijnt binnenkort in de agenda.


08-11:
Op 27 december is in de Arcus het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi. Vind je het leuk om mee te doen? Inschrijven kan via de lijst op de klasdeur. Er mag een jongensteam, meisjesteam en/of gemengd team ingeschreven worden. Een gemengd team mag uit maximaal 3 jongens bestaan.
Let op: als je je inschrijft, dan moet je ook een coach/begeleider hebben gevonden. Dit kan een vader, moeder, oom, tante, broer, zus, etc. zijn.

Vanmorgen hebben we meegedaan aan het nationaal schoolontbijt. Er stond een lekker en gezond ontbijtje voor ons klaar met kaas, melk, bruin brood en krentenbollen! 


26-10:
Na de herfstvakantie is een nieuwe leerling in onze groep gestart. Alle kinderen in de klas hebben ervoor gezorgd dat hij een fijne eerste week bij ons op school heeft gehad.

De afgelopen week hebben alle kinderen de samenvatting van Natuur&Techniek thema 1 mee naar huis gekregen. De toetsdatum verschijnt binnenkort in de agenda.

Afgelopen kinderboekenweek hebben we met de hele klas verschillende 'vriendjes' uit kinderboeken geknutseld. De 'Winnie the Pooh' van onze klas heeft een prijs gewonnen! Een boekenbon van €5. Samen met de groep bepalen we welk (voor)leesboek we willen kopen.


09-10-2018

Geschreven door: Siem en Jana

3 oktober was er een hele grappige voorstelling.

Het was de opening van de Kinderboekenweek.

Ze deden veel met trucjes en soms mislukte de trucjes daarom was het ook erg grappig. Het ging over een vrouw en een man die een boek wilde maken. dus ze maakten  een drukkerij

En ze maakten in de voorstelling een boek.

Iedereen vond het erg leuk en grappig.

Op het einde knipte ze het lint door.

En de Kinderboekenweek is geopend. 


28-09:
Vorig schooljaar zijn meerdere scholen in Wijchen benaderd om mee te doen aan een onderzoek rondom het ontwikkelen van een nieuwe toets begrijpend lezen. De kinderen van groep 5/6 hebben afgelopen week een brief mee naar huis gekregen waarin u als ouder aan moet geven of u wel of geen toestemming geeft voor deelname van uw kind aan het onderzoek. Graag de brieven vóór 3 oktober inleveren bij de leerkracht. 


Geschreven door Demi M.:

Donderdag 27 September waren er mensen van de lekker anders dag.

Op dinsdag 9 oktober is de lekker anders dag.

De lekker anders dag houdt in dat we anders naar school toekomen.

Ga je altijd met de auto, met de fiets of lopend dan ga je nu bijvoorbeeld met de step of met je jas verkeerd om. Je kan je inschrijven op de website als je je inschrijft kan je op school een doos ophalen.

Op de brief die je hebt gekregen staat wat er in zit. De box die je krijgt is gratis.

De website waar je je in kan schrijven is www.lekkerandersdag.nl

Heb je nog vragen dan kan je die via het WhatsApp-nummer 06-1853 8395 of via info@lekkerandersdag.nl vermeld dan je naam en school zodat ze je direct kunnen helpen.


21-09:
Deze week is het de week tegen pesten. Ook onze methode De Vreedzame School bevat natuurlijk ook lessen over pesten. Wat is het verschil tussen pesten en plagen? Wanneer ben je een meeloper? Wat kun je doen als je ziet dat er iemand wordt gepest?
Op Zapp (NPO 3) werden deze week afleveringen van 'de anti pest club' uitgezonden. Een programma dat in het teken staat van pesten op de basisschool. We hebben samen een aflevering bekeken en besproken in de klas. Naar aanleiding daarvan hebben we een mooi klassengesprek gevoerd over pesten bij ons op school en wat je daar tegen kunt doen. 
Over enkele weken krijgt ieder kind een 'anti-pest-club-bandje' om aan iedereen te laten zien dat we tegen pesten zijn.


19-09:
Deze week krijgen de kinderen met een broertje of zusje op school (m.u.v. groep 8) een uitnodiging mee naar huis voor de oudergesprekken van volgende week maandag en dinsdag. Geen broertjes of zusjes op de Paulusschool? Of een broertje of zusje in groep 8? Dan kunt u zich inschrijven op de lijst (klasdeur).

07-09:
De laptops zijn in de klas gearriveerd. We hebben klassikaal de afspraken doorgenomen. In kleine groepjes hebben we geleerd hoe we de laptops moeten gebruiken. Bijna iedereen heeft er al op kunnen werken! 

Samen lezen is leuk; vanaf volgende week gaan een aantal kinderen uit onze klas lezen met kinderen uit groep 3 in het bekende 'veilig en vlot' boekje van groep 3.

Nieuw in onze klas is 'de moeilijke woordenposter'. Komt een kind een moeilijk woord tegen in een leesboek of lesboek? Dan schrijft hij dat woord op een briefje en plakt het op de poster. Weet een ander kind de betekenis? Dan schrijft hij het op het briefje. Op vrijdag bespreken we de moeilijke woorden van die week. 

Heeft u gezien dat er op onze groepspagina oefensites zijn toegevoegd?

31-08:
De eerste schoolweek zit er op. Ondanks dat we in hetzelfde lokaal zitten met (bijna) dezelfde kinderen en dezelfde juf, zijn er toch ook een aantal dingen nieuw. 

Onze directrice bijvoorbeeld. Juf Carina heeft op de eerste schooldag kennisgemaakt met alle kinderen van de school door in iedere groep op bezoek te komen. We mochten allerlei vragen aan haar stellen. Fijn dat we nu al iets meer van haar weten.

De gymlessen worden dit jaar door meester Sven (di) en meester Jesse (tot februari di en do) gegeven. Ook het douchen na de gym is nieuw. Dat was even wennen, maar het gaat al hartstikke goed!

We zijn allemaal goed uitgerust en goed van start gegaan. Samen maken we er weer een fijn schooljaar van.